فصل سوم (درس ششم)

1- دو فعالیت مهم کشاورزی کدام اند؟زراعت و باغداری


2- زراعت یعنی چه؟ زراعت یعنی کشت و پرورش گیاهانی که بعد از کاشت دانه ، حداکثر تا یک سال محصول می دهند مانند گندم ، جو و گوجه فرنگی


3- باغداری یعنی چه؟باغداری کشت و پرورش نهالی درختان است که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند مانند درخت خرما ، پرتقال و انار.


 بقیه ی سوالات در ادامه ی مطلب...
 

4- سه گروه عمده ی گیاهان زراعی را نام ببرید.غلات ،حبوبات و محصولات جالیزی 


5- غذای اصلی مردم ایران چیست؟گندم و برنج خوراک روزانه ی و غذای اصلی مردم کشور ما است.


6- گیاه گندم به چند شکل و در کجا کشت می شود؟گندم گیاهی یک ساله است و به دو شکل پاییزه و بهاره کشت می شود و کشت آن در همه ی استان های کشور ما رایج است.


7- گیاه برنج در کدام استان های ایران کشت می شود؟بیش از نیمی از برنج کشور در استان های شمالی مانند گلستان و مازندران کشت می شود اگرچه در بعضی از استان ها در صورت وجود آب کافی کافی مانند قزوین ، فارس نیز برنج کشت می شود.


8- بعد از غلات مهم ترین گروه غذایی کدام هستند؟بعد از غلات مهم ترین منبع غذایی حبوبات و محصولات جالیزی هستند.


9- کشت گلخانه ای را شرح دهید.کشت گلخانه ای یک روش نو در کشاورزی است.کشاورز با ایجاد گلخانه (محیط مصنوعی)هر محصول را در منطقه ی آب و هوایی و در همه ی فصل ها کشت میکند و گرما و نور ورطوبت گلخانه را با دستگاه های  مختلف متناسب با نوع محصول تنظیم میکند.


10-یک مزیت کشت گلخانه ای نسبت به سایر کشت ها چیست؟کشت گلخانه ای در مقایسه با سایر کشت ها از نظر صرفه جویی در مصرف آب بسیار بهتر است.


11- در گلخانه ها چه محصولاتی کشت می شود؟ در گلخانه ها انواع میوه ها و محصولات جالیزی ، سبزیجات و قارچ های خوراکی را کشت می کنند و یا گل و کیاهان زینتی 


12- محصولات کشاورزی صادراتی ایران را نام ببرید.میوه های سردسیری و هسته دار مانند هلو ، زرد آلو و گوجه سبز به صورت خشکبار و بعضی محصولات گرمسیری مانند خرما و پسته ی ایران به دلیل مرغوب بودن به خارج از کشور صادر می شود.


13- چرا بعضی از محصولات باید زود تر به بازار مصرف برسند.زیرا بعضی از محصولات مانند هلو و توت فرنگی زود تر خراب می شودند.


14- محصولات کشاورزی چگونه به دست ما می رسند؟ بعضی از محصولات برای فروش به بازار های نزدیک مزارع کشاورزی برده می شود و بعضی دیگر را در انبارها و سرد خانه ها نگه داری می کنند و سپس با کامیون و وانت به میادین میوه و تره بار (به شهر های دور  نزدیک) برده می شود.


15- چه راه هایی برای جلوگیری از اسراف کردن پیشنهاد می کنید؟1- مواد غذایی را به اندازه ی مصرف مان خرید کنیم.


16- خداوند در قرآن کریم درباره ی کسانی که اسراف می کنند چه فرموده اند؟بخورید بیاشامید ولی اسراف نکنید.



این فصل هم تمام شد! 




نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.